Over Ingrid Geerts

Ingrid Geerts (1974) is praktisch filosoof, veranderaar en coach

Waar Ingrid Geerts binnenkomt, ontstaat beweging. Ingrid is een bevlogen geest, die reflectie en daadkracht in de juiste dosis combineert.

Tijdens haar studie psychologie – met als specialisatie interventies in groepen en organisaties – ontstond Ingrids fascinatie voor het gedrag van mensen in organisaties en hoe dat te beïnvloeden. Een keuze voor het organisatieadvieswerk lag dan ook voor de hand en bleek op het lijf geschreven.
Het succesvol realiseren van veranderingen bleef de rode draad, ook toen Ingrid later jarenlang werkte als programma- en lijnmanager bij ING en in de ziekenhuiszorg.

Het zelfstandig ondernemerschap lonkte echter en vanaf 2014 werkt Ingrid Geerts als zelfstandig organisatieadviseur en programma-manager, met name in het publieke domein.
Door de jaren heen wordt het Ingrid steeds duidelijker dat scherp denken een voorwaarde is voor succesvol doen. Ze schoolde zich als praktisch filosoof en daagt leiders, teams en organisaties nu uit om die vragen te onderzoeken die er werkelijk toe doen. En nieuwe inzichten te vertalen in keuzes en besluiten.

Is verandering lastig? Dan kan Ingrid vanuit haar veranderkundige ervaring helpen bij het begeleiden van het veranderingsproces.

Ingrid Geerts – Denken en Doen werkt in opdrachten regelmatig samen met anderen.

Haar belangrijkste samenwerkingspartners zijn Ariane van Heijningen en The Curiosophy Collective.

Waarom doet Ingrid wat ze doet? Wat drijft haar?

Ik geloof in de kracht van de vraag. De vraag zet aan tot reflectie en scherp denken.
Ik bewonder mensen die durven te denken. Die het lef hebben het even niet te weten.
Jezelf durven bevragen geeft ruimte.

Ik geloof in de kracht van de dialoog. In de waarde van echt luisteren naar elkaar. In het met elkaar in plaats van tegen elkaar denken en praten. Een goede dialoog verbindt mensen, kweekt begrip en maakt ruimte voor nieuw denken.

Ik geloof in de combinatie van denken en doen. Ik bewonder mensen die gaan staan voor hun inzichten en overtuigingen. Die daarnaar handelen ook bij tegenwind. Die anderen mee weten te krijgen in een waardevolle richting.